Gout
merupakan sejenis sakit sendi yang berpunca dari
kandungan asid urik dalam darah yang tinggi. Lelaki
mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk
menghidapi gout. Faktor gemuk dan kekeluargaan
turut memainkan peranan. Gout akan menyebabkan
sakit sendi terutamanya di sendi ibu jari kaki yang bengkak
dan merah. Ia seterusnya boleh menyerang sendi-sendi lain
di samping boleh menyebabkan erosi pada sendi dan
tumbuhnya gout tophus (bengkak pada sendi seluruh
badan yang tidak sakit tapi berkekalan). Kejadian
batu karang pada buah pinggang juga sering berlaku
pada penghidap gout. Risiko sakit jantung turut
bertambah bagi mereka.
Anda
di nasihatkan menjaga pemakanan. Elakkan makanan
laut, organ dalaman, daging merah, sayuran seperti
kekacang dan kobis, ikan seperti ikan sardin dan
bilis dan juga tapai. Minum air sekurangnya 8 gelas
sehari untuk mengelakkan masalah batu karang.
Gamat
mempunyai kesan penahan sakit dan lawan radang
yang berupaya untuk melegakan keadaan gout. Ia
meningkatkan pengaliran darah di buah pinggang dan
membantu mengeluarkan asid urik dan melawaskan.
Bioseed turut penting menjaga sistem usus yang mengelakkan
dari penyerapan asid urik secara berlebihan. Harus diingatkan
kadangkala berlaku kesan tindakbalas yang menyebabkan
sakit sendi tapi selalunya hanya bertahan selama 2
atau 3 hari sahaja. Teruskan dan janganlah
berhenti.
Disyorkan :
- Pati Gamat Plus Vita 1 sudu besar 2 kali sehari (Peringatan: Jika anda ada alahan pada perisa Oren, sila gunakan Pati Gamat Plus)
- Bioseed 1 paket 2 kali sehari (gunakan sekurang-kurang 1 bulan) (Makan ½ jam sebelum makan pagi dan malam dan minum air kosong sekurang-kurangnya 8 gelas sehari supaya Bioseed boleh bertindak dengan baik)
- Minyak Linimen disembur pada sendi yang bengkak
- Krim Urut eMas boleh juga disapu di tempat yg bengkak dan sakit tapi jangan diurut
"Untuk ORDER"
>>> WHATSAPP - 010 539 8322 <<<
>>> WHATSAPP - 010 539 8322<<<
>>> WHATSAPP - 010 539 8322<<<
>>> WHATSAPP - 010 539 8322 <<<
>>> WHATSAPP - 010 539 8322<<<
>>> WHATSAPP - 010 539 8322<<<
No comments:
Post a Comment